Αθλητισμός ΔΙΑΦΟΡΑ

20ο ”ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ” ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας, που δεν μας επέτρεψε να διοργανώσουμε το 20ο Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους, γίνεται πραγματικότητα η υλοποίηση του από το Δήμο Λαυρεωτικής.
Η ομορφιά της Γυμναστικής για Όλους, ενός αθλήματος που συνδυάζει στοιχεία γυμναστικής, ακροβατικά, χορό και θεατρικά στοιχεία δημιουργώντας ένα ανεπανάληπτο θέαμα, ζωντανεύει στο Κλειστό Γυμναστήριο Λαυρίου, στις 3-4-5 Ιουνίου 2022 (18:00 – 22:00) αποτελώντας μία συνδιοργάνωση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, του Ν.Π.Δ.Δ. «Θορικός» και του Δήμου Λαυρεωτικής.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, που θα έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει τα εντυπωσιακά προγράμματα 58 ομάδων από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με πρωταγωνιστές αθλούμενους ηλικίας 4 έως 75 ετών.
Το 20ο Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους 2022, όπως όλα τα Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους, δεν θα έχει διαγωνιστικό και βαθμολογικό χαρακτήρα, αλλά ούτε και ηλικιακά όρια, αναδεικνύοντας την αξία της συμμετοχής και επιβραβεύοντας τους πάντες με αναμνηστικά έπαθλα.
Το συγκεκριμένο Φεστιβάλ αποτελεί αθλητικό θεσμό μεγάλης σημασίας για όλους τους αθλητικούς φορείς και φυσικά για την ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής, αν σκεφτούμε ότι αυτές τις τρείς μέρες περισσότεροι από 5000 επισκέπτες θα περάσουν από την εγκατάσταση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λαυρίου και αναδεικνύοντας την σημασία του αθλητικού τουρισμού για την πόλη.
Η ανταπόκριση στο φετινό κάλεσμα, σημείωσε το αριθμητικό ρεκόρ 1870 αθλητών, από πενήντα οκτώ φορείς, όπου θα παρουσιάσουν 100 προγράμματα.
Η συμβολή του προσωπικού του Ν.Π.Δ.Δ. «Θορικός», του Ομίλου Αντισφαίρισης Λαυρίου και των εθελοντών είναι πολύ σημαντική, προκειμένου να επανεκινήσουν αυτήν την μεγάλη αθλητική διοργάνωση.
Η οργανωτική επιτροπή ευχαριστεί τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά, την εταιρεία ΑΙΓΕΑΣ και τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για την ενοικίαση μεγάλου ψυκτικού μηχανήματος και της γεννήτριας προκειμένου να υλοποιηθεί η διοργάνωση με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.
Ελάτε όλοι να επιβραβεύσουμε τις προσπάθειες όλων των αθλητών και αθλητριών!