ΝΕΑ

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής και το ΝΠΔΔ ΘΟΡΙΚΟΣ σας ενημερώνουν

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής και  το ΝΠΔΔ ΘΟΡΙΚΟΣ σας ενημερώνουν ότι εφαρμόζοντας τα προβλεπόμενα των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων ΥΠΠΟΑ/ΓΡΥΠ/221365/5719 (ΦΕΚ 1867/Β/16.05.2020) και ΥΠΠΟΑ/ΓΡΥΠ/255419/6694 (ΦΕΚ 2037/τ. Β/30.05.2020), προχωρά σε μερική άρση της αναστολής λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου «Δημήτρης Νικολάου» την 1η Ιουνίου, τηρώντας αυστηρούς κανόνες υγιεινής, θέτοντας ως βασική προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών, των γονέων και των καθηγητών μουσικής.

Με βάση την προαναφερθείσα Κοινή Υπουργική Απόφαση εξακολουθεί να απαγορεύεται η εκμάθηση πνευστών οργάνων.

Το ΝΠΔΔ έχει ήδη πραγματοποιήσει προληπτική απολύμανση και έχει τροφοδοτήσει το ωδείο με αντισηπτικά διαλύματα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Μεταξύ άλλων θα πραγματοποιείται συχνός καθαρισμός στους χώρους του Ωδείου.

Η μουσική είναι ανάγκη. Εξαφανίζει τις αποστάσεις και ενώνει την ανθρωπότητα. Μετά από μακρά απουσία από τα μαθήματα, η μουσική εκπαίδευση μπαίνει στη ζωή μας ξανά.

Αντιλαμβανόμενοι τον καθοριστικό ρόλο της μουσικής στη σφυρηλάτηση της προσωπικότητας, η μουσική πρέπει να επιτελέσει το θεμελιώδη ρόλο της καθοδήγησης και ανακούφισης των μαθητών αφού «Το μέλλον, είναι τα παιδιά μας.

Το Ωδείο ανοίγει τις πύλες του.  Ήρθε η ώρα να συναντηθούμε ξανά.

 

01 Ιουνίου 2020

 

Η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΘΟΡΙΚΟΣ                            Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής

 

Βελετάκου Ευαγγελία                                                              Λουκάς Δημήτρης